KAPOSVÁR BEMUTATJA:

3. Deseda UltraMaraton - Versenykiírás

 

A verseny célja:
A Deseda-tó csodálatos környezetének bemutatása a hosszútávfutás által. Két napos sporttalálkozó létrehozása profi és amatőr futók számára, ahol a pihenőidő futók közösségében tölthető el! Tisztelgés a SPÁRTAI HŐSÖK előtt, számukra edzéslehetőség biztosítása a Spartathlon előtt 6 héttel. A sportbarátság és a csapatszellem erősítése.

Időpont:
2017. augusztus 12-13.  Rajtok szombaton 6, 10 és 14 órakor, szintidő vége vasárnap 18 órakor

Helyszín:
Versenyközpont, rajt, cél és központi váltóhely: Kaposvár, Deseda-tó, Toponári strand

A verseny rendezője:
Péter Attila a Futó- és Szabadidősport Egyesület (FUSZEKLI) tagjaival a Kaposvári Szabadidő Egyesület és az Attidas Kft. közreműködésével.

Táv:
252 km

Útvonal:
A Deseda tó körüli kerékpárúton. 14 km-es, a tóparton haladó körpályán 18 kör, kb. 6 Maraton. Az úttest burkolata 12 km-en új aszfalt, 2 km-en erdei aprókavicsos út. Minden időjárási körülmény mellett jól futható. Az útvonal zömében sík, kettő komolyabb, de nem hosszú emelkedővel nehezítve.

Kategóriák:

  • A - Egyéni (női, férfi)
  • B - 2-3 fős váltó (női, férfi, vegyes)
  • C - 4-6 fős vegyes váltó
  • D - 7-12 fős amatőr vegyes váltó (7-9 fős csapatban legalább három, 10-12 fős csapatban legalább négy nő részvétele kötelező) - oktatási intézmények, munkahelyek, amatőr futóklubok (pl. baráti társaságok, BSI futónagykövetek csapatai, stb). A D kategóriában lehetőség van arra, hogy 6 vagy 8 km-es szakaszt is lehessen teljesíteni, a váltóhely kerékpárral megközelíthető.

 

Résztvevők:
Az A és B kategóriában 20 éves és annál idősebb versenyzők.
A C kategóriában 16 éves és annál idősebb versenyzők.
A D kategóriában 12 éves és annál idősebb versenyzők. Az oktatási intézmények csapatában legalább egy felnőtt - felelős csapatkapitány - részvétele kötelező, aki futóként is szerepelhet a csapatában. Figyelem! Minden indulónak nyilatkoznia kell arról, hogy egészséges és felkészült a táv teljesítésére. Javasoljuk minden versenyzőnek, hogy vegyen részt orvosi vizsgálaton a rajtot megelőző három héten belül. Fiatal korúak számára szülői beleegyezés szükséges, amit a versenyre el kell hozni.

Szintidő:
36 óra

Rész szintidő:
Az utolsó kör előtt, az addigi legrosszabb köridő figyelembe vételével: csak az a futó kezdhet meg újabb kört, aki valószínűleg célba is tud érni. Aki nem tudja lefutni a 252 km-es távot nem esik ki a versenyből. Minden indulónak elfogadjuk a szintidőn belül lefutott távját. Az eredménylistában a teljesített táv alapján szerepel.

Előnevezés:
2017. március 1-től  2017 július 31-ig (az addig kialakuló létszám alapján döntünk, hogy későbbi nevezést elfogadunk-e és annak mennyi lesz a nevezési díja, továbbá fenntartjuk a jogot arra, hogy az előnevezés időszakában a nevezést bármikor lezárjuk). Lemondás az előnevezés végéig lehetséges. Addig a nevezési díjat visszautaljuk, utána nevezési díjat semmilyen esetben nem utalunk vissza.

Előnevezési díjak (Ft/fő):
Spártai Hősök számára ingyenes szabadedzés tetszőleges távon.


Ft/főegyéniváltó 2-3 fősváltó 4-6 fősváltó 7-12 fős
márciusbanáprilisban és májusban
22000 16000 13000 10000
júniusban és júliusban
24000 18000 15000 12000Előnevezés módja:

A www.desedaultra.hu oldalon.
Az előnevezési díj banki átutalásával vagy készpénzbefizetéssel (bármelyik OTP bankfiókban) az alábbi számlaszámra: Kaposvári Szabadidő Egyesület, OTP Bank 11743002-20195270. A közleményben a következőket kell megadni: Egyéni versenyző esetén: név, születési év, település. Váltók esetén: csapatkapitány, kategória, település.

Figyelem! Egy átutalással vagy befizetéssel csak egy versenyző vagy egy váltó nevezzen! Figyelem! Szívesen küldünk számlát előre a befizető egyesületnek vagy cégnek, mert utána már csak a befizető részére tudjuk kiállítani!

A benevezett versenyzőkről listát közlünk a honlapunkon és a facebook oldalunkon.

Időmérés:

Az EVOCHIP rendszerével. A chipet a használati utasítás szerint a versenyen végig viselni kell. Akinek van sárga chipje az használhatja. Erről egy tájékoztató e-mailt kell küldenie. Akinek nincs, annak biztosítunk egyet. Ezért egy darab ezer Forintos bankjegyet kell kaucióba adnia, amit a chip visszaadásakor visszafizetünk.

Frissítés:

Körönként öt frissítő állomással, a High5 professzionális rendszerével, szükséges termékeivel és víz, banán, szőlőcukor biztosításával.

Az egyéni versenyzők számára további édes és sós termékek, illetve további italok. A versenyközpontban 6 óránként meleg étel és folyamatosan meleg tea és kávé.

Díjazás:

Minden célbaérkező versenyző számára egyedi érem, kategóriák szerint. Minden célbaérkező számára technikai futópóló.

Egyéni: 1-3. helyezett nő és férfi, kategóriák szerint ajándékcsomagok a támogatók jóvoltából. Abszolút győztesek Kaposvár vándorserlegét nyerik. Váltók: 1-3 helyezett kategóriák szerint ajándékcsomagok a támogatók jóvoltából.

Kérdések:
E-mail: petiatti@gmail.com

Egyebek:
A résztvevők számára, a jelentkezés sorrendjében, a versenyközpont közelében ingyenes parkoló- és sátorhelyet biztosítunk.
Ugyanitt zuhanyozókat és mobil WC-ket telepítünk.
Napnyugtától napkeltéig lámpa használata kötelező!
Várjuk kiállítók jelentkezését is az EXPO területére.